Хаос, пожар, викове – така изглежда болницата в Газа минути след

...
Хаос, пожар, викове – така изглежда болницата в Газа минути след
Коментари Харесай

Вижте болницата в Газа минути след ракетния удар, отнел стотици животи

Хаос, пожар, крясъци – по този начин изглежда болницата в Газа минути след ракетния удар снощи. Според очевидци и към този миг продължава прибирането на телата на починалите.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 536
„ Тъкмо бях завършил интервенция. Изведнъж чухме мощен гърмеж. Хора се втурнаха в хирургията с писъци. Болницата беше цялостна с мъртви и ранени. Опитахме се да им окажем първа помощ, само че те бяха прекомерно доста за лимитираните ни запаси “, споделя Фадл Найим, началник на ортопедичната хирургия в ударената болница.

„ Има две обособени видеа, които демонстрират несполучливото изстрелване на ракетата и по какъв начин тя лети към земята в Ивицата Газа. Разполагаме и с разследващ запис на връзка сред терористите, които разискват, че ракетата е дефектирала, и загатват името на болничното заведение “, съобщи контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Говорител на „ Ислямски джихад “ отхвърли. А представител на „ Хамас “ заплаши, че в случай че боевете продължат, всички сюжети са вероятни.



„ Началникът на болничното заведение доктор Махер Айяд получи телефонно позвъняване от човек от израелската войска, с цел да му каже, че е имало два предупредителни удара. Но ние не сме послушали предизвестието и не сме евакуирали хората “, сподели Юсеф Абу Ал-Риш, заместник-секретар на министерството на опазването на здравето в Газа.

Американският президент към този момент е в Тел Авив, където поддържа тезата на израелската войска за гърмежа край болничното заведение. От своя страна министър председателят Бенямин Нетаняху му даде обещание да държи цивилните надалеч от заплаха.

„ Ще създадем всичко допустимо да продължавате да разполагате с това, което ви е нужно, с цел да се защитавате. Но също по този начин би трябвало да имаме поради, че „ Хамас “ не съставлява целия палестински народ и че „ Хамас “ им е донесъл единствено премеждия “, съобщи американският президент Байдън.

След нещастието в Газа арабските водачи анулираха срещите си с Байдън. Палестинците от Западния бряг желаеха оставката на президента Махмуд Абас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР